x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, prinsă de satelit cu minciuna în privința masacrului de la Bucha

Rusia, prinsă de satelit cu minciuna în privința masacrului de la Bucha

05 Apr 2022   •   12:02
Rusia, prinsă de satelit cu minciuna în privința masacrului de la Bucha
Sursa foto: Hepta

Dezmințirile cinice ale Moscovei față de comiterea carnajului produs de armata lui Putin la periferia Kievului sunt demontate de imaginile din satelit.

Imagini din satelit arată că trupuri ale civililor măcelăriți de trupele rusești înainte de retragerea acestora din jurul capitalei ucrainene erau aliniate pe străzile localității Bucha cu mai bine de două săptămâni în urmă, atunci când Rusia deținea controlul asupra suburbiei Kievului, informează „Daily Mail”.

Această dovadă dezminte astfel cât se poate de clar afirmațiile cinice ale Kremlinului, potrivit cărora Ucraina și-ar fi masacrat propriul popor pentru a înscena rușilor crime de război. Fără să clipească, aparatul de propagandă al președintelui Vladimir Putin afirmase, la sfârșitul săptămînii trecute, că peste 400 de cadavre descoperite după retragerea soldaților ruși din Bucha și din alte localități aflate la periferia capitalei ar fi fost „plantate” acolo și ar face parte dintr-o „campanie mediatică planificată” împotriva Moscovei.

×
Subiecte în articol: masacrul de la Bucha