x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia probabil îşi va retrimite săptămâna viitoare ambasadorul în Statele Unite

Rusia probabil îşi va retrimite săptămâna viitoare ambasadorul în Statele Unite

17 Iun 2021   •   17:54
Rusia probabil îşi va retrimite săptămâna viitoare ambasadorul în Statele Unite

Ambasadorul Rusiei, Anatoly Antonov, îşi va relua activităţile în SUA începând de săptămâna viitoare, în virtutea acordului preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu omologul american, Joseph Biden, afirmă oficiali din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova, conform agenţiilor Interfax şi Reuters.

Vladimir Putin a declarat, miercuri, că discuţia cu omologul său american, Joseph Biden, la Geneva, a fost "foarte constructivă", anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a afirmat că a avut o discuţie "pozitivă" cu omologul său din Rusia, subliniind că stabilitatea strategică a fost unul dintre subiectele principale.

Rusia l-a retras pentru consultări, în martie, pe ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov, după ce preşedintele american, Joseph Biden, l-a catalogat "criminal" pe Vladimir Putin. În contextul amplificării tensiunilor bilaterale, Moscova a recomandat Washingtonului să îşi retragă temporar ambasadorul, John Sullivan.

"Noi suntem pregătiţi să continuăm dialogul în măsura în care este pregătită şi partea americană pentru acest lucru", a subliniat joi Vladimir Putin.

Statele Unite şi Rusia au pledat, într-o declaraţie comună adoptată după summit, pentru "dialog în scopul stabilităţii strategice" şi pentru măsuri de control al armamentului şi reducere a riscurilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anatoly Antonov