x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: SUA invadează Venezuela

Rusia: SUA invadează Venezuela

27 Feb 2019   •   19:30
Rusia: SUA invadează Venezuela

Statele Unite ale Americii se pregătesc să invadeze Venezuela, cu trupe desfăşurate în ţara vecină Columbia, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, într-un interviu publicat ieri, relatează dpa.

Rusia, care a acordat Venezuelei miliarde de dolari în credite pentru a împiedica un colaps economic, este una dintre puţinele ţări care îl sprijină în mod direct pe preşedintele acestei ţări, Nicolas Maduro. „Statele Unite pregătesc o invadare militară a unui stat independent”, a declarat Patruşev pentru ziarul rusesc „Argumenty i Fakty”. „Transferul unor forţe speciale ale SUA către Puerto Rico, aterizarea unor trupe americane în Columbia şi alte fapte indică în mod clar că Pentagonul consolidează gruparea trupelor în regiune, în scopul eliminării preşedintelui actual ales în mod legal, Maduro”, a spus Patruşev. Statele Unite şi alte zeci de ţări îl sprijină pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar. Statele Unite nu au anunţat niciun fel de planuri concrete pentru o intervenţie militară. Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, s-a întâlnit luni la Bogota cu Juan Guaido şi cu preşedintele columbian, Ivan Duque, pentru un summit de urgenţă axat pe criza venezueleană. Tot luni, preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a acuzat Washingtonul că încearcă să monteze o criză pentru a provoca un război în America de Sud, potrivit unui interviu difuzat de canalul american ABC.

„SUA încearcă să monteze o criză cu scopul de a justifica escaladarea politică şi o intervenţie militară în Venezuela pentru a provoca un război în America de Sud”.

Nicolas Maduro

 

×