x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Telefoanele la control!

Rusia: Telefoanele la control!

01 Apr 2020   •   19:30
Rusia: Telefoanele la control!

Șeful guvernului de la Moscova, Mihail Mişustin, a ordonat ieri accesarea datelor operatorilor de telefonie mobilă pentru a controla respectarea măsurilor de izolare la domiciliu instituite în Rusia, în special în capitală, principalul focar al epidemiei de coronavirus pe teritoriul țării, informează AFP.

Mişustin a cerut ministerelor ruse al Comunicaţiilor şi de Interne să controleze „cu ajutorul operatorilor de telefonie mobilă” ca toate persoanele plasate în carantină după venirea lor din străinătate să respecte strict această măsură. La Moscova, unde izolarea la domiciliu a fost impusă pentru toată populaţia începând de luni, primarul Serghei Sobianin a dispus să se facă la fel pentru cele 12 milioane de locuitori înregistraţi oficial. Sobianin indicase deja că doreşte să pună în aplicare în acest scop un „control absolut”, prin intermediul noilor tehnologii, mai ales a vastei sale reţele de camere de supraveghere cu recunoaştere facială.

 

Și grupul Yandex, liderul rus în tehnologia digitală, a creat o „hartă de autoizolare” pentru respectarea măsurilor de carantină.


 

×