x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia va desfăşura poliţie militară în Platoul Golan

Rusia va desfăşura poliţie militară în Platoul Golan

02 Aug 2018   •   14:22
Rusia va desfăşura poliţie militară în Platoul Golan

Rusia va desfăşura poliţie militară la frontiera din Platoul Golan dintre Siria şi Israel şi va ridica opt posturi de observaţie, a anuntat Ministerul rus al apararii, citat de Interfax. 

 

"Pentru a preveni eventuale provocări împotriva posturilor ONU de-a lungul liniei 'Bravo', se intentioneaza desfăşurarea a opt posturi de observaţie ale poliţiei militare a forţelor armate ale Rusiei", a declarat Serghei Rudskoi, reprezentant al institutiei mentionate. 

Forţele siriene loiale preşedintelui Bashar al-Assad şi ale aliaţilor lor rus şi iranian i-au învins în cea mai mare parte pe rebelii antiguvernamentali din sud-vestul Siriei, ceea ce a adus forţele proguvernamentale mai aproape de frontiera cu Israelul. 

Perspectiva ca forţe iraniene şi membri ai miliţiei şiite Hezbollah să fie în apropiere de graniţă în zona Platoului Golan a atras atenţionări din partea Israelului, care consideră Iranul o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale. 

Forţele iraniene şi-au retras artileria grea din Siria la o distanţă de 85 de kilometri de Platoul Golan, ocupat de Israel, a declarat miercuri un emisar rus citat de TASS, însă Israelul consideră această retragere ca fiind insuficientă. 

Rudskoi a mai spus că o forţă ONU de menţinere a păcii în Platoul Golan, între Israel şi Siria, care a fost oprită în 2012, ar putea fi reluată. Forţe ONU de menţinere a păcii, însoţite de poliţişti militari ruşi, au patrulat joi pentru prima dată în ultimii ani această zonă, a declarat Rudskoi.AGERPRES

×