x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia vs Antonescu - Kremlinul nu-si uita dusmanii

Rusia vs Antonescu - Kremlinul nu-si uita dusmanii

de George Daniel Ripa    |    02 Mar 2007   •   00:00
Rusia vs Antonescu - Kremlinul nu-si uita dusmanii

Moscova este nemultumita ca o instanta de la Bucuresti l-a exonerat pe Antonescu pentru crime de razboi.

"Exonerarea unui complice al nazismului, ale carui crime impotriva civililor in regiunile ocupate din URSS sunt de neuitat, contrazice esenta si logica intelegerilor postbelice si documentele finale ale Tribunalului de la Nürnberg", a declarat Mihail Kaminin, purtatorul de cuvant al MAE rus. Declaratiile lui vin dupa ce la sfarsitul anului trecut Curtea de Apel din Bucuresti a hotarat ca sprijinul acordat de Romania Germaniei naziste in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost legal.

Decizia Curtii l-a exonerat practic pe maresalul Ion Antonescu, care a fost condamnat si executat pentru crime militare in 1946. "Decizia Tribunalului este o insulta la adresa memoriei victimelor celui de-al doilea razboi mondial", a declarat Kaminin. MAE rus si-a exprimat speranta ca, in cele din urma, Curtea Suprema de Justitie din Romania va revizui decizia Curtii de Apel.

Ion Antonescu a condus Romania intre 1941-1944 si a colaborat militar si politic cu regimul nazist. Sub conducerea sa, Romania a participat la razboiul din est, atacand URSS la 22 iunie 1941, ca urmare a anexarii de catre rusi a Basarabiei.

×
Subiecte în articol: externe