x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii lovesc cu rachete peste 40 de orașe și localități din Ucraina

Rușii lovesc cu rachete peste 40 de orașe și localități din Ucraina

13 Oct 2022   •   11:49
Rușii lovesc cu rachete peste 40 de orașe și localități din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Rachetele rusești au bombardat peste 40 de orașe și localități ucrainene, au anunțat joi oficiali de la Kiev, după ce o rezoluție a Adunării Generale a ONU a calificat drept "ilegală" anexarea de către Moscova a teritoriului ucrainean, iar aliații Ucrainei s-au angajat să acorde mai mult ajutor militar.

În ultimele 24 de ore, rachetele rusești au lovit peste 40 de așezări, în timp ce forțele aeriene ucrainene au efectuat 32 de lovituri asupra a 25 de ținte rusești, a declarat Statul Major al forțelor armate ucrainene.

Primarul orașului portuar Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, a declarat într-o postare pe rețelele de socializare că orașul din sudul țării a fost "bombardat masiv".

"O clădire rezidențială cu cinci etaje a fost lovită, cele două etaje superioare au fost complet distruse, restul - sub dărâmături. Salvatorii lucrează la fața locului", a precizat el.

Centru de construcții navale și port Mykolaiv a suferit bombardamente rusești intense pe tot parcursul războiului.

Rusia a vizat, de asemenea, o așezare din regiunea capitalei ucrainene Kiev folosind drone explozive la începutul zilei de joi, a declarat administrația regiunii pe aplicația de mesagerie Telegram.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că, pe baza unor informații preliminare, loviturile au fost cauzate de muniție de drone kamikaze de fabricație iraniană.

Instalațiile de infrastructură critică au fost lovite de drone, a declarat Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al biroului lui Zelenski.

Rachetele au lovit peste 30 de imobile, conducte de gaz și linii electrice în orașul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, iar peste 2.000 de familii au rămas fără electricitate, a scris guvernatorul din Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, pe Telegram.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rachete rusesti