x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saakaşvili crede în soluţia europeană

Saakaşvili crede în soluţia europeană

17 Feb 2010   •   00:00

Preşedintele Georgiei a cerut Europei să-şi joace rolul de mediator în conflictul dintre ţara sa şi Rusia. Aflat într-o vizită la Londra, Mihail Saakaşvili a apreciat că "flacăra" ostilităţilor dintre Moscova şi Tbilisi s-ar putea reaprinde din cauza prezenţei ruse în Abhazia şi Osetia de Sud, două teritorii georgiene separatiste proruse.

"Trebuie ca cineva să simplifice şi să clarifice lucrurile. Trebuie ca cineva de bună-credinţă să negocieze. Avem nevoie de ajutorul vostru", a spus preşedintele georgian, adăugând: "Mă tem că este posibilă o nouă invazie" din partea ruşilor. Semne de îmbunătăţire a relaţiilor dintre cele două ţări se lasă aşteptate.

De aproape doi ani, regimul de la Tbilisi a rupt orice legătură cu Rusia, iar în cursul zilei de astăzi, liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, a declarat că Saakaşvili "este persona non grata" pentru Rusia. Preşedintele rus a lăsat astfel să se înţeleagă că nu este posibilă nici o ameliorare a relaţiilor bilaterale atât timp cât Saakaşvili se află la putere.

×
Subiecte în articol: externe