x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saddam Hussein a prezis prăbuşirea economiei americane în 1993

Saddam Hussein a prezis prăbuşirea economiei americane în 1993

10 Oct 2011   •   14:49
Saddam Hussein a prezis prăbuşirea economiei americane în 1993

In ianuarie 1993, fostul lider irakian prevestea prabusirea economiei americane, datorita cheltuielilor excesive impuse de participarea SUA in teatrele de razboi. Saddam Hussein a facut aceste predictii in timpul discutiilor cu apropiatii sai, iar inregistrarile acestora, pe casete audio, au intrat in posesia trupelor americane in aprilie 2003, odata cu ocuparea resedintelor lui Hussein din Bagdad.

Casetele se afla acum in posesia National Defense University's Conflict Records Research Center din Washington, fiind puse, gratuit, la dispozitia cursantilor. Conform Huffington Post, ele vor sta si la baza catorva capitole dintr-o carte ce-i va avea ca autori pe Kevin M. Woods, David D. Palkki si Mark E Stout, intitulata "The Saddam Tapes: The Inner Workings of a Tyrant’s Regime, 1978–2001", si care va aparea pe piata luna viitoare.

Intr-una dintre aceste inregistrari, Hussein le spune apropiatilor ca “economia americanilor nu va imbunatati cu cheltuielile facute in Golf si in Europa. Ei au cheltuit 68 miliarde dolari in Golf si alte 128 de miliarde in Europa. Daca America nu isi retrage trupele din toata lumea, economia sa se va prabusi.

Presedintele american ar putea salva un miliard de dolari de aici, un milion de dolari din alta parte, alte doua milioane din alt loc, unde ar putea fi utili, dar nu va vindeca rana, care este atat de profunda incat nu poate fi vindecata decat daca reduce bugetul militar. "

×