x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saddam Hussein voia gemenele lui Bush

Saddam Hussein voia gemenele lui Bush

de Sînziana Stancu    |    09 Feb 2011   •   18:00

Dezvăluirea a fost făcută de Rumsfeld, marţi, la emisiunea “Good Morning America”, a postului de televiziune ABC. Rumsfeld, care are două fete şi un băiat,  a spus că recompensa oferită de Saddam  pentru capturarea fiicelor sale era de 60 de milioane de dolari şi că fostul dictator irakian le viza şi pe fiicele gemene ale lui George W.Bush, Jenna şi Barbara.

Bush l-a sfătuit pe Rumsfeld să ia informaţiile în serios, pentru că trupele speciale americane tocmai îi uciseseseră pe fiii lui Saddam, Uday şi Qusay, precum şi pe un nepot de 14 ani al fostului dictator irakian, Mustafa, într-o operaţiune din luna iulie 2003, din Irak. “Eram îngrijorat, desigur. Dar preşedintele şi familia lui aveau asigurată protecţia din partea serviciilor secrete, pe când eu nu aveam”, a mai spus Rumsfeld în prima sa apariţie în direct la televiziune după încheierea mandatului său ministerial.

Interviul său “live” face parte dintr-o campanie prin care încearcă să-şi promoveze memoriile, “Known and Unknown”, publicat anterior, prin care îşi povesteşte lunga sa carieră guvernamentală sub preşedinţi republicani, de la Richard Nixon şi până la George Bush.

×