x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salariu contra performanţă în Bulgaria

Salariu contra performanţă în Bulgaria

de Irina Cristea    |    10 Iun 2010   •   00:00

În vreme ce planul guvernanţilor români este de a reduce "de-a valma", cu 25%, salariile tuturor angajaţilor din sectorul public, bulgarii au stabilit ca 25% din salariile funcţionarilor să depindă de performanţele individuale. Restul de 75% din salariu va depinde de atribuţiile de serviciu şi de studiile efectuate.



Guvernul de la Sofia a aprobat, ieri, proiectul care prevede modificarea grilei de salarizare a funcţionarilor publici, potrivit site-ului Novinite.com, citat de Mediafax.
De asemenea, Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea creşterii cu 10% a salariului de bază în toate instituţiile statului, inclusiv a salariului minim şi maxim.
Primele sau bonusurile suplimentare vor fi acordate doar pentru rezultate concrete. Schimbările vor fi introduse în proiectul de buget pe anul 2011, iar angajaţii Ministerului de Interne şi ai Ministerului Apărării nu vor intra sub incidenţa acestei legi.

În prezent, sistemul acordării primelor diferă în instituţiile de stat din Bulgaria. Spre exemplu, 53% din salariile angajaţilor Comisiei pentru Concurenţă provin din bonusuri, precum şi 55% din salariile angajaţilor Ministerului Finanţelor.
Angajaţii Ministerului de Interne şi celui al Apărării nu primesc bonusuri.
Cifrele arată că Bulgaria a ieşit deja din criză, însă Comisia Europeană a anunţat recent că va trimite la Sofia o misiune pentru a evalua dacă autorităţile au ţinut corect evidenţa finanţelor publice pe anul trecut.

×
Subiecte în articol: externe