x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salvare SPECTACULOASĂ în Australia: Un pui de balenă eşuat a fost remorcat şi eliberat în larg (VIDEO)

Salvare SPECTACULOASĂ în Australia: Un pui de balenă eşuat a fost remorcat şi eliberat în larg (VIDEO)

10 Iul 2014   •   08:46
Salvare SPECTACULOASĂ în Australia: Un pui de balenă eşuat a fost remorcat şi eliberat în larg (VIDEO)

Un pui de balenă eşuat pe o plajă australiană a fost remorcat şi eliberat în larg, la capătul a peste 30 de ore de eforturi. Puiul, a cărui vârstă este estimată la doi ani, a fost transportat într-un harnaşament conceput special pentru acest tip de acţiuni.

A fost a cincea încercare de trimitere în larg a animalului de când balena a eşuat marţi pe plaja Palm Beach de pe coasta estică a Australiei. În cursul operaţiunilor precedente s-a rupt harnaşamentul sau puiul a ajuns pe un banc de nisip după ce a fost repus în apă.

"Am acţionat în pofida condiţiilor nefavorabile. Trebuia să ne grăbim", a declarat la postul TV australian ABC Tacha Mulligan, specialist în animale marine la parcul de distracţii Sea World din statul Queensland. Echipele de salvare au ridicat un cort pe plajă, să menţină animalul la răcoare şi în umezeală în timpul zilei, iar noaptea au vegheat asupra lui salariaţi de la Ministerul Mediului din Queensland şi de la parcul marin de distracţii.

În Australia se înregistrează des cazuri de cetacee eşuate, scrie AFP, citată de Agerpres. Balenele cu cocoaşă se deplasează în prezent, în migraţia lor anuală, din Antarctica spre apele din Queensland, unde se reproduc.

×