x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salvini: Haosul din Libia a sporit riscul prezenţei teroriste pe ambarcaţiunile cu migranţi

Salvini: Haosul din Libia a sporit riscul prezenţei teroriste pe ambarcaţiunile cu migranţi

17 Apr 2019   •   11:41
Salvini: Haosul din Libia a sporit riscul prezenţei teroriste pe ambarcaţiunile cu migranţi

Haosul din Libia creat în urma ofensivei forţelor conduse de mareşalul Khalifa Haftara a sporit riscul prezenţei teroriste pe ambarcaţiunile cu migranţi care se îndreaptă spre Italia, a avertizat miercuri ministrul de interne italian Matteo Salvini, transmite Reuters.
''Infiltrarea terorismului islamic nu mai este un risc, a devenit o certitudine: de aceea, este datoria mea să reiterez că pe coastele italiene nu va fi permisă nicio debarcare'', a spus Salvini într-un interviu acordat miercuri postului public de radio italian.
Lider al partidului Liga, Matteo Salvini a refuzat să precizeze dacă poziţia Romei s-ar putea schimba în cazul unui război în toată regula în Libia, în urma spiralei de violenţe care a cuprins ţara nord-africană după înlăturarea de la putere a dictatorului Muammar Ghaddafi, în 2011.
În 2017, Italia a încheiat un acord, validat de Uniunea Europeană, cu autorităţile libiene privind instruirea şi echiparea gărzilor de coastă libiene. O înţelegere mai controversată cu miliţiile libiene a permis începând din iulie 2017 o scădere drastică a plecărilor migranţilor către Europa.
Sosirea la putere a lui Matteo Salvini în iunie 2018 şi refuzul său de a permite debarcarea în Italia a migranţilor salvaţi în largul Libiei a redus şi mai mult afluxul de migranţi: 30.000 de sosiri pe coastele italiene între ianuarie şi jumătatea lunii aprilie 2017, 7.500 în aceeaşi perioadă din 2018 şi doar 625 în acest an. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Matteo Salvini