x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SÂMBĂTA NEAGRĂ, în Bagdad. Masacru după masacru: peste 60 de morţi şi 100 de răniţi

SÂMBĂTA NEAGRĂ, în Bagdad. Masacru după masacru: peste 60 de morţi şi 100 de răniţi

06 Oct 2013   •   12:03

Un grup de pelerini şiiţi care participau la o procesiune religioasă la Bagdad a fost, sâmbătă, ţinta unui atac cu bombă soldat cu 51 de morţi şi peste 100 de răniţi - informează BBC. A fost o zi neagră pentru Irak: tot în Bagdad, sâmbătă, doi oameni au murit şi zece au fost răniţi într-un atentat cu bombă. În principalul oraş şiit, Balad, un terorist sinucigaş a ucis cel puţin 12 oameni într-o cafenea atacată şi în luna august. În Mosul, un bărbat a împuşcat mortal doi jurnalişti.

Atacurile nu au fost încă revendicate, însă multe dintre atentatele din ultima vreme din Irak au fost executate de organizaţii sunite legate de al-Qaeda, notează BBC.

Jurnaliştii ucişi sâmbătă în Mosul filmau pentru un post local de televiziune, în momentul în care au fost atacaţi. Corespondenţii de la faţa locului spun că cei doi reporteri înfuriaseră cu materialele lor critice guvernul condus de şiiţi.

Conform surselor Naţiunilor Unite, numai luna trecută, peste 1.000 de oameni au fost ucişi în Irak. Violenţele au escaladat în aprilie, după un raid al armatei împotriva unei tabere a protestatarilor suniţi anti-guvernamentali.

×