x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sâmbătă, vestele galbene se adună iar pe Champs Elysee

Sâmbătă, vestele galbene se adună iar pe Champs Elysee

de Dan Constantin    |    30 Noi 2018   •   15:46
Sâmbătă, vestele galbene se adună iar pe Champs Elysee

O nouă manifestație a vestelor galbene se pregătește pentru sâmbătă la Paris. Autoritățile au anunțat că bulevardul Champs Elysee va fi deschis pietonilor, ceea ce semnifică un acord indirect pentru manifestație. Prefectura de poliție din Paris a invitat protestatarii să înscrie acțiunea dar nu s-au prezentat reprezentanți ai „vestelor galbene” pentru asumarea manifestației. Poliția a anunțat că se vor face controale stricte la bagaje pentru a bloca accesul cu materiale pirotehnice sau obiecte de atac.

 Protestele au degenerat sâmbăta trecută fiind necesară intervenția în forță a forțelor de ordine care au utilizat tunuri de apă și gaze lacrimogene. Peste o sută de protestatari au fost arestați și trimiși în judecată pentru agresarea forțelor de ordine și distrugeri.

 La acțiunea vestelor galbene s-au atașat și partide de extremă dreapta și extremă stânga. De asemenea, o serie de vedete din lumea artistică (Brigitte Bardot, Michel Polnareff) au făcut declarații de susținere a mișcării care reclamă fiscalitatea exagerată a combustibililor.

  •  

×
Subiecte în articol: champs elysees vestele galbene