x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Săracul Polanski!

Săracul Polanski!

de Sînziana Stancu    |    01 Dec 2009   •   00:00

Teoretic, celebrul regizor Roman Polanski trebuia să părăsească închisoarea din Elveţia luni şi să-şi continue detenţia la domiciliu, în luxoasa lui vilă din staţiunea Gstaad. În realitate, el mai stă după gratii, pentru că nu are bani pentru cauţiune.

Polanski nu a reuşit să depună cauţiunea de 3 milioane de euro, stabilită de justiţia elveţiană, scrie revista Elle. Publicaţia elveţiană La Tribune de Geneve dezvăluie, la rândul său, că regizorul american, în vârstă de 76 de ani, nu a avut cele 3 milioane de euro pentru a-şi plăti cauţiunea şi a fost nevoit "să îşi ipotecheze apartamentul din Paris, unde locuia împreună cu familia sa".

Situaţia este oarecum paradoxală, având în vedere faptul că Polanski, deşi dispune de reşedinţe luxoase, atât în Franţa, cât şi în Elveţia, şi se presupune că a câştigat bani frumoşi de-a lungul carierei sale artistice, a fost luat prin surprindere de suma fixată de justiţia elveţiană pentru ieşirea lui de după gratii. Dar se întâmplă şi la case mai mari şi, la urma urmei, criza economică i-a lovit şi pe cei bogaţi!...

Se pare că Polanski va face rost de bani până la sfârşitul săptămânii, iar luni se va putea instala la "palatul" său de iarnă din Alpii elveţieni, din exclusivista staţiune Gstaad. Din închisoare nu va pleca "singur" însă, ci cu un dispozitiv electronic de supraveghere, un fel de brăţară ce îi va înconjura glezna, prin intermediul căreia Poliţia îl va supraveghea de la distanţă, dar numai pe suprafaţa de 1.800 de metri a proprietăţii sale din Alpi, pentru că dispozitivul "nu bate" la distanţă dacă Polanski va alege să "evadeze" din Elveţia, pentru a se ascunde aiurea, de dragul libertăţii necondiţionate.

×
Subiecte în articol: externe