x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarko cere numai pitici în jurul lui

Sarko cere numai pitici în jurul lui

de Sînziana Stancu    |    07 Sep 2009   •   00:00

Preşedintele francez şi-a regizat o apariţie televizată, alegând pentru fundal 20 de persoane mai scunde decât el.



Scena s-a petrecut joia trecută la uzina specializată în tehnologia motoarelor Faurecia, din Caligny (Normandia), dezvăluie Daily Mail. Cotidianul britanic scrie în continuare că Sarko urma să ţină un discurs televizat, iar ca să pară "statuar", a ales în grupul de tehnicieni în halate albe din jurul lui numai persoane cu cel puţin trei centimetri mai scunde. Una dintre ele, o femeie, a recunoscut în faţa camerelor de televiziune că s-a numărat printre cei aleşi pentru fundal "pentru că era mică de înălţime". Până şi podiumul pe care a stat preşedintele era reglabil, au mai dezvăluit unele surse din anturajul preşedintelui.

LECŢIA DIN IUNIE
Şeful statului francez, care este foarte frustrat de înălţimea lui deşi afirmă mereu contrariul, a vrut de data aceasta să evite un eventual fiasco, cum a fost cel din luna iunie. Atunci a fost surprins de fotoreporteri şi cameramani cocoţat pe un fel de taburet mascat de tribună, când şi-a ţinut speech-ul pe o plajă din Normandia, alături de premierul britanic Gordon Brown şi de preşedintele american, Barack Obama, la aniversarea a 60 de ani de la Debarcarea în Normandia.

Dacă acel incident a fost considerat amuzant, de data aceasta înşiruirea specialiştilor pitici în spatele preşedintelui francez a inflamat opinia publică franceză, care îl acuză de "manipularea presei în scopuri politice". Cotidianul Le Figaro, considerat unul dintre susţinătorii preşedintelui, a pus azi paie pe foc justificând apariţia în cadru, în spatele preşedintelui, a tehnicienilor mici de înălţime, ca fiind un... "casting". Săptămânalul Marianne a dat-o în schimb pe ironie fină, referindu-se la "Studiourile Sarko", în comparaţia pe care a făcut-o cu o companie cinematografică de la Hollywood, care încearcă să susţină, cu disperare, imaginea publică a preşedintelui francez.

SUB NAPOLEON
Sarkozy a mai fost luat peste picior şi când s-a ridicat pe vârfuri pentru o fotografie cu soţii Obama, noul cuplu prezidenţial de la Casa Albă. Bârfitorii i-au ironizat şi pantofii cu talonete care îl înalţă cu 5 centimetri, după unii, iar după alţii, numai cu 3, pe care îi poartă şi în vizitele oficiale, şi alături de soţia lui, superba Carla Bruni, care e mai înaltă aproape cu un cap decât el.

Cu câteva excepţii, conducătorii Franţei au fost oameni înalţi, mai scrie Daily Mail, adăugând că până şi Napoleon Bonaparte, poreclit "Micul Caporal" de către duşmanii săi, era mai înalt decât Sarkozy. Însă el atingea înălţimea medie a unui francez născut în 1769.

×
Subiecte în articol: externe