x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarko-maniacii / Candidatul UMP, În vizorul extremei drepte

Sarko-maniacii / Candidatul UMP, În vizorul extremei drepte

de George Daniel Ripa    |    19 Apr 2007   •   00:00
Sarko-maniacii / Candidatul UMP, În vizorul extremei drepte

Cu doar două zile de campanie electorală rămase, atacurile politice şi declaraţiile înfierbântate îşi fac loc pe scena de la Paris. Miza alegerilor din 2007: fotoliul lui Jacques Chirac şi o schimbare majoră de generaţie politică.

În campania electorală pentru prezidenţialele din Franţa au început atacurile la intimitate. "Sunt destul de uimit că nu există curiozităţi din partea presei despre doamna Sarkozy, care ar putea deveni prima doamnă a Franţei", a declarat liderul de extremă dreapta Jean Marie Le Pen într-un interviu radio, reînnoind şarja maliţiozităţilor şi atacurilor la adresa candidaţilor pentru care este atât de faimos. Acest gen de curiozitate, mai clar, despre viaţa privată a cuplului Sarkozy, este "o curiozitate firească", mai susţine şeful extremei dreapta din Franţa, după cum relatează AFP. Atacul lui Le Pen este, de altfel, o tiradă ţintită la adresa declaraţiilor de săptămâna trecută ale prezidenţiabilului UMP. "Se va alege un candidat, nu o familie", spusese Nicolas Sarkozy cu câteva zile în urmă, subliniind că, dacă va fi ales, soţia sa va avea "un rol". Este un fapt cunoscut în spaţiul francez că mariajul soţilor Sarkozy nu este în cei mai buni termeni, cuplul trecând prin multe momente tensionate.

INTERNET. Bloggerii Hexagonului însă nu se mai preocupă de atacurile de pe scena politică, ei visând să dea înainte de autorităţi rezultatele primului tur de scrutin de duminică. Deşi anunţarea rezultatelor înainte de ora 20:00, după închiderea secţiilor de vot, este un gest interzis de lege, bloggerii francezi bravează şi anunţă că vor da rezultatele parţiale. Conform AFP, primele estimări ale institutelor de sondaje sunt deja disponibile în jurul orei 18:30.

CURIOS
"Sunt destul de uimit că nu există curiozităţi din partea presei despre doamna Sarkozy, care ar putea deveni prima doamnă a Franţei. Constat că teama reverenţioasă face prudenţi oameni care altfel nu ezită să lanseze zvonuri, uneori nefondate"
Jean Marie Le Pen
preşedintele Frontului Naţional

×
Subiecte în articol: externe