x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy a ieşit din spital de mână cu soţia

Sarkozy a ieşit din spital de mână cu soţia

de Irina Cristea    |    27 Iul 2009   •   00:00
Sarkozy a ieşit din spital de mână cu soţia
Sursa foto: Patrick Kovarik/AFP Photo

Zâmbitor, la patru ace, de mână cu soţia şi, cel mai important lucru, pe picioarele sale, preşedintele Franţei a ieşit azi din spitalul unde a fost internat ieri în urma unui incident la jogging la Versailles.



Potrivit AFP, Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni s-au lăsat fotografiaţi de jurnalişti în timp ce părăseau unitatea medicală Val-de-Grâce din Paris. Medicii au dat asigurări că şeful statului nu suferă de probleme cardiace, iar faptul că i s-a făcut rău în timp ce alerga a fost pur şi simplu din cauza efortului susţinut făcut pe vreme caniculară şi hidratării necorespunzătoare. Sursele citate au dezminţit informaţiile potrivit cărora Sarkozy şi-ar fi pierdut, pentru puţin timp, cunoştinţa.
 
OHIHNĂ PENTRU HIPERACTIV
Preşedintele nu are de urmat nici un tratament în urma incidentului, tot ce-i trebuie fiind puţină odihnă, se arată într-un comunicat remis de Elysee. O primă măsură în acest sens a fost deja luată. Preşedintele şi-a amânat o vizită la muntele Saint Michel (în vestul Franţei).

Presa internaţională comentează incidentul apreciind că acesta e un semn că preşedintele ar trebui să pună puţină frână stilului hiperactiv care l-a făcut deja celebru. În vârstă de 54 de ani, Nicolas Sarkozy are un stil de viaţă extrem de solicitant, stresul şi agitaţia presupuse de importanta funcţie pe care o deţine fiind dublate de un regim alimentar sever şi un program draconic de antrenament.

"Nu e stilul lui să se menajeze. Chiar el îmi spunea odată: «Oamenii mă critică şi spun că fac prea multe. Mie mi se pare că nu fac suficient de multe». E un tip hiperactiv, asta e evident pentru toată lumea", este declaraţia făcută presei de ministrul Economiei, Patrick Devedjian, prieten apropiat al preşedintelui.

×
Subiecte în articol: externe Nicolas Sarkozy spital internare