x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy face aluzie la DSK şi apel la „sânge rece” şi „demnitate”.

Sarkozy face aluzie la DSK şi apel la „sânge rece” şi „demnitate”.

de Marina Constantinoiu    |    17 Mai 2011   •   12:57
Sarkozy face aluzie la DSK şi apel la „sânge rece” şi „demnitate”.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a facut apel, marti, la demnitate, intr-un moment in care inculparea lui Dominique Strauss-Kahn zguduie din temelii clasa politica franceza, iar premierul Francois Fillon a afirmat ca daca faptele care-i sunt reprosate sefului FMI se dovedesc a fi adevarate, acestea nu vor putea fi scuzate, relateaza AFP.

"Daca faptele care-i sunt reprosate lui Dominique Strauss-Kahn se dovedesc adevarate, ne vom afla in prezenta unui act foarte grav, care nu accepta nici o scuza", a declarat seful Guvernului francez, in cadrul reuniunii saptamanale desfasurate cu usile inchise a deputatilor majoritatii UMP (partid de dreapta, al presedintelui Sarkozy). {eful Guvernului a adaugat ca directorul Fondului Monetar International "are dreptul la prezumtia de nevinovatie, iar presupusa sa victima are dreptul la respect si compasiune". "Trebuie sa dam dovada de masura si responsabilitate. Nimeni nu trebuie sa exploateze aceasta poveste", a mai spus el.

Fillon a tinut sa precizeze ca aceasta poveste, care-l afecteaza pe principalul adversar al presedintelui francez cu un an inaintea prezidentialelor si care afecteaza serios principalul partid de opozitie, Partidul Socialist, este "o chestiune de drept comun, nu o afacere de stat".

Fara a-i pomeni numele lui Strauss-Kahn, presedintele Sarkozy s-a pronuntat si el in legatura cu acest scandal. "Sangele-rece, curajul, unitatea si as adauga demnitatea, aceasta este linia de conduita pentru majoritate", a declarat Sarkozy la un mic dejun cu liderii majoritatii guvernamentale, potrivit unuia dintre participanti. "Preocuparea oamenilor o reprezinta dificultatile lor din viata cotidiana. Trebuie sa conducem tara, suntem stalpi de stabilitate, iar asta nu o gandesc doar din acest week-end", a mai spus presedintele francez.



×