x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy, inselat de nevasta

Sarkozy, inselat de nevasta

de Irina Cristea    |    29 Aug 2005   •   00:00
Sarkozy, inselat de nevasta

Casnicia contra sansei de a deveni presedintele tarii. Aceasta este dilema actualului ministru de Interne al Frantei, a carui ascensiune politica s-ar putea poticni intr-un scandal conjugal.

Mai multe fotografii aparute in revista Paris Match pun paie pe focul mocnit care consuma de ceva vreme casnicia ministrului de Interne al Frantei, Nicolas Sarkozy. Dupa modelul tabloidelor britanice, presa franceza dezbate problemele din casnicia lui Sarkozy si calculeaza sansele pe care le-ar avea un politician cu o sotie infidela sa ajunga presedinte, asa cum isi doreste actualul ministru.

COMPROMISA. Poreclita "Turnul de control" de catre apropiatii lui Sarkozy, pentru stilul ei de a se implica in toate deciziile legate de aparitiile publice ale ministrului, de la culoarea curelei la meniul pranzurilor de lucru, C...cilia Sarkozy s-a transformat peste noapte din "motorasul" carierei sotului in principala frana a ascensiunii lui. Motivul este presupusa ei aventura cu Richard Attias, un afacerist specializat in organizarea si promovarea de evenimente. A fost nevoie doar de cateva imagini cu ei doi bandu-si cafeaua si plimbandu-se de mana la Paris si New York, pentru ca asa-zisul "cuplu de aur" al Frantei sa sufere o grea lovitura de imagine.

UMILIT. Presa britanica spune ca Sarkozy, considerat favorit la prezidentialele din 2007, ia serios in calcul posibilitatea de a divorta. El nu poate risca sa-si distruga reputatia de lider al principalului partid politic, fara de care functia suprema in stat ar ramane un vis. Asta pentru ca societatea franceza este foarte indulgenta cu barbatii adulteri din politica, dar este neinduratoare cu "incornoratii" care ocupa functii publice. "Aproape toti marii nostri oameni de stat au avut o viata marcata de legaturi amoroase si divorturi. Fostul presedinte FranIois Mitterand a avut chiar o amanta de cursa lunga, ceea ce i-a creat imaginea unui barbat adevarat. Pentru Sarkozy, efectul va fi exact opus", a apreciat un comentator politic francez.

×
Subiecte în articol: externe sarkozy