x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - Șase arestări joi seară, la Bruxelles, în legătură cu atentatele

UPDATE - Șase arestări joi seară, la Bruxelles, în legătură cu atentatele

25 Mar 2016   •   07:05
UPDATE - Șase arestări joi seară, la Bruxelles, în legătură cu atentatele

UPDATE: În urma unei acțiuni de amploare desfășurată de poliția belgiană în cartierul Forest din Bruxelles, a mai fost arestată o persoană, vineri dimineață, relatează rtbf.be.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Șase persoane au fost arestate de poliție joi seară la Bruxelles în cadrul anchetei asupra atentatelor care au făcut cel puțin 31 de morți marți în capitala Belgiei, a informat parchetul federal, citat de AFP.

Trei dintre acestea au fos reținute "în fața porții noastre, la parchetul federal", ale cărui birouri se află în centrul Bruxellesului, lângă Palatul de Justiție, a precizat un purtător de cuvânt al parchetului, Eric Van Der Sypt.

Alte două persoane au fost reținute pe teritoriul capitalei Belgiei, iar o persoană a fost arestată într-o comună de la periferie, Jette, potrivit purtătorului de cuvânt, care nu a oferit detalii legate de identitatea acestora.

"Mâine se va hotărî dacă se va emite un mandat de arestare împotriva acestor persoane", a adăugat el.

Cel puțin doi indivizi au fost observați de poliție pe înregistrările camerelor de supraveghere de la aeroport și metrou alături de cei trei teroriști care s-au aruncat în aer. Ei sunt căutați cu forțe sporite.

De asemenea, au fost efectuate percheziții în comuna Schaerbeek, de unde unul dintre kamikaze a plecat marți dimineață cu taxiul spre aeroport, cu trei valize pline de explozibil. În această localitate nu a avut loc însă nicio arestare, a mai scris AFP.

 

Agerpres

×
Subiecte în articol: atentate bruxelles bruxelles