x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase francezi din zece şi-ar vinde cadourile primite de Crăciun!

Şase francezi din zece şi-ar vinde cadourile primite de Crăciun!

23 Dec 2013   •   19:12
Şase francezi din zece şi-ar vinde cadourile primite de Crăciun!

Cadourile de Crăciun pe care v-aţi străduit atât să le cumpăraţi din timp şi pentru care aţi făcut sacrificii financiare ar putea fi revândute imediat ce sunt primite de destinatarii lor. De preferinţă cu tot cu ambalajul original!

Chiar şi înainte de a afla ce se află sub brad, 57% dintre francezi se declară gata să se debaraseze de cadoul din acest an, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii de Le Figaro. Sunt cu 10% mai mulţi decât anul trecut.

Fenomenul capătă amploare de la an la an. Ceva mai lipsiţi de complexe, francezii se debarasează mai repede de cadourile care nu le sunt pe plac sau pe care le primesc în dublu exemplar, scrie Le Figaro.

Tendinţa, întărită de criza care durează din 2008, se confirmă.

Tinerii ar fi primii gata să revândă ce au primit: 63% dintre cei de 18-24 de ani şi 73% dintre cei de 25-34 de ani sunt dispuşi să scape de ce au primit anul acesta. Tinerii, mai obişnuiţi cu tehnologia, cum ar fi aplicaţiile mobile, fac asta cu mai mare uşurinţă. Dar profilul celor care revând este mult mai larg. Există printre cei care se debarasează de cadouri şi pensionari!

Fenomenul pare să facă parte integrantă din “peisajul de Crăciun”. Potrivit acestui studiu, 42% dintre francezi apreciază că a-şi revinde cadoul este “legitim”, pe timp de criză. Doar 18% se declară şocaţi de acest lucru.

Dacă francezii decid să-şi revândă cadoul, este în special pentru că nu le-a plăcut (34%) sau pentru că au primit dublură (29%), explică ei. Unii (28%) mărturisesc că li se pare inutil. Argumentul financiar nu este citat decât de 13% dintre persoanele chestionate.
 

×
Subiecte în articol: cadouri craciun francezi vanzare