x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase irlandezi, membri IRA, suspectaţi că ar fi plănuit asasinarea prinţului Charles

Şase irlandezi, membri IRA, suspectaţi că ar fi plănuit asasinarea prinţului Charles

14 Mai 2015   •   20:03
Şase irlandezi, membri IRA, suspectaţi că ar fi plănuit asasinarea prinţului Charles
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poliţia irlandeză a reţinut şase bărbaţi şi a confiscat explozibili cu o zi înainte de vizita în ţară a Prinţului Charles, relatează presa britanică.

Patru suspecţi au fost reţinuţi miercuri în urma a 20 de raiduri efectuate pe teritoriul Irlandei în cursul cărora poliţia a descoperit două bombe şi componente pentru alte dispozitive explozibile. 

Acuzaţiile aduse celor patru suspecţi vizează organizarea de acte de terorism, apartenenţă la o organizaţie ilegală şi deţinerea de explozibili, a anunţat poliţia. 

Încă doi suspecţi au fost reţinuţi după ce poliţia rutieră a oprit maşina în care se aflau, descoperind o armă şi explozibili. 

Poliţia irlandeză a declarat pentru că nu există 'nicio legătură' între aceste arestări şi vizita pe care o vor efectua săptămâna viitoare Prinţul Charles şi soţia lui Camilla, Ducesa de Cornwall. 

Potrivit media irlandeze, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi la aproximativ 40 kilometri de hipodromul Sligo, pe care cuplul regal urmează să-l viziteze la 20 mai. 

'S-ar părea că poliţia irlandeză a primit informaţii în legătură cu un complot ce l-ar viza pe moştenitorul tronului britanic', menţionează ziarul The Irish Independent. 

Potrivit RTE, poliţia a impus 'măsuri sporite de securitate şi monitorizarea republicanilor disidenţi' înaintea vizitei cuplului regal, în timp ce The Irish Times a anunţat că printre cei arestaţi se află o 'figură importantă a mişcării disidente republicane'. 

Armata irlandeză a anunţat că a trimis trei echipe de genişti pentru a asista poliţia în cadrul unei 'investigaţii majore'. 

Charles şi Camilla urmează să viziteze Mullaghmore, în apropiere de Sligo, unde unchiul prinţului, Lordul Mountbatten, a fost ucis de o bombă plasată în barca sa de pescuit de către Armata Republicana Irlandeză, în 1979.

×
Subiecte în articol: printul charles asasinat irlandezi IRA