x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase morţi într-o nouă explozie la mina din Arctica unde 26 de mineri sunt dispăruţi

Şase morţi într-o nouă explozie la mina din Arctica unde 26 de mineri sunt dispăruţi

28 Feb 2016   •   09:53
Şase morţi într-o nouă explozie la mina din Arctica unde 26 de mineri sunt dispăruţi
Sursa foto: Foto: Ministerul pentru Situatii de Urgenta, Rusia

Şase persoane, în majoritate membri ai echipelor de salvare, au murit într-o nouă explozie într-o mină din Marele Nord al Rusiei, unde patru mineri şi-au pierdut viaţa şi alţi 26 sunt daţi dispăruţi după o explozie de gaz produsă joi, a anunţat sâmbătă o sursă locală, potrivit AFP.

"Şase persoane au murit, dintre care cinci membri ai echipelor de salvare", a declarat Anton Kovalişin, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Komi, regiune arctică, unde se află mina de cărbune Severnaia.

Sunt puţine şanse ca cei 26 de mineri daţi dispăruţi să fie găsiţi în viaţă, a precizat la rândul său ministrul pentru situaţii de urgenţă, Vladimir Puşkov.

Cunoscut pentru condiţiile meteorologice extreme, oraşul Vorkuta, în apropierea căruia se află mina Severnaia, a adăpostit în epoca stalinistă mai multe lagăre de muncă forţată unde zeci de mii de deţinuţi politici au fost obligaţi să muncească în mine.

Accidentele mortale în minele din Rusia, ca de altfel peste tot în fosta URSS, sunt frecvente, cauzate mai ales de vechimea infrastructurii sau de încălcarea regulilor de securitate.

În februarie 2013, o explozie într-o altă mină din Vorkuta s-a soldat cu 18 morţi. AGERPRES

×