x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal în Franţa! TF1 recunoaşte că a manipulat huiduielile adresate lui Hollande!

Scandal în Franţa! TF1 recunoaşte că a manipulat huiduielile adresate lui Hollande!

13 Noi 2013   •   19:21
Scandal în Franţa! TF1 recunoaşte că a manipulat huiduielile adresate lui Hollande!

Postul francez TF1, cel mai mare canal de televiziune european, a recunoscut miercuri că a manipulat sunetul unui reportaj consacrat preşedintelui Francois Hollande, prin care se crea impresia că acesta a fost huiduit atunci când a ieşit din maşină într-o vizită recentă, relatează AFP.

Sunetul original al huiduielilor la sosirea preşedintelui francez la Oyonnax (sud-est), luni, 11 noiembrie, a fost “decalat din greşeală cu 4 secunde” pe imaginile jurnalului de ştiri de la ora 20:00 a postului de televiziune TF1, a afirmat directoarea de informaţii a televiziunii, Catherine Nayl.
Este vorba despre o “eroare regretabilă, fără intenţia de a deforma realitatea”, a adăugat Nayl, potrivit agenţiei de presă franceze.

Marţi seară, emisiunea satirică “Le Petit Journal” a postului Canal+ a arătat, cu ajutorul imaginilor şi coloanei sonore, că huiduielile publicului au fost adăugate în momentul în care şeful de stat ieşea din maşină, însoţit de autorităţile locale.

Hollande fusese de fapt huiduit cu câteva secunde mai devreme, însă la sosirea sa, zgomotele încetaseră, după cum arată imaginile şi sunetele puse la dispoziţie posturilor de televiziune în acea zi.

Anterior în cursul zilei de luni, ceremoniile de comemorare a sfârşitului Primului Război Mondial au fost tulburate de manifestanţii veniţi să-şi manifeste dezaprobarea faţă de preşedintele francez. şaptezeci şi trei dintre aceştia au fost arestaţi după ciocniri violente cu poliţia.

Manifestanţii, simpatizanţi ai extremei drepte sau “bonete roşii”, numele dat contestatarilor bretoni care se opun cu vehemenţă intrării în vigoare a unei noi taxe, l-au huiduit pe Francois Hollande atunci când acesta se deplasa de-a lungul bulevardului Champs-Elysées, solicitându-i demisia, aminteşte France Presse.







×
Subiecte în articol: francois hollande