x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal la Londra: Oficial din partidul premierului britanic Sunak, cercetat pentru pariuri electorale

Scandal la Londra: Oficial din partidul premierului britanic Sunak, cercetat pentru pariuri electorale

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   11:40
Scandal la Londra: Oficial din partidul premierului britanic Sunak, cercetat pentru pariuri electorale
Sursa foto: Hepta

Un oficial din Partidul Conservator al prim-ministrului Rishi Sunak este investigat de autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Marea Britanie pentru acuzații că a plasat pariuri pe data alegerilor generale înainte ca acestea să fie anunțate, a raportat Sunday Times.

Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie a fost deja informată că investighează doi candidați electorali conservatori și directorul de campanie al partidului cu privire la pariurile pe data alegerilor din 4 iulie.

Extinderea scandalului a afectat și mai mult încercările lui Sunak de a prinde Partidul Laburist din opoziție, care se află cu mult în fața sondajelor de opinie în perioada premergătoare alegerilor.

Oficialul a fost numit de ziar ca fiind Nick Mason, ofițer șef de date la Partidul Conservator. Mason nu a răspuns unei cereri de comentarii. Ziarul a citat un purtător de cuvânt al lui Mason care a declarat că acesta a negat orice infracțiune.

Sunday Times a citat o declarație a Partidului Conservator potrivit căreia Mason și-a luat un concediu. Partidul nu a confirmat acest lucru atunci când a fost contactat de Reuters.

„Conform instrucțiunilor Comisiei pentru Jocuri de Noroc, nu avem voie să discutăm cu subiectul sau cu alte persoane despre niciun aspect legat de orice investigație”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Conservator.

Comisia pentru jocuri de noroc nu a confirmat numele celor care fac obiectul anchetei.

Într-un răspuns la o solicitare de comentarii privind raportul Sunday Times, un purtător de cuvânt al comisiei a declarat că nu va furniza detalii despre ancheta sa, inclusiv identitatea persoanelor pe care le investighează.

Sunak a declarat joi că a fost „incredibil de furios” să audă despre acuzațiile împotriva colegilor săi de partid, numindu-le o „chestiune foarte gravă”.

Unul dintre candidații conservatori menționați în scandal, Craig Williams, și-a cerut deja scuze pentru o eroare de judecată, iar directorul de campanie al partidului, Tony Lee, și-a luat un concediu.

Un ofițer de poliție care lucrează într-o unitate de protecție specială a fost, de asemenea, arestat pentru presupuse pariuri privind data alegerilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sunak pariuri electorale