x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal monstru în Cehia: Topolanek face declaraţii de o sinceritate devastatoare

Scandal monstru în Cehia: Topolanek face declaraţii de o sinceritate devastatoare

24 Mar 2010   •   00:00

Fostul premier ceh, Mirek Topolanek, preşedintele Partidului Democratic Civic, cea mai mare formaţiune de dreapta din Cehia, şi-a scandalizat întreaga ţară cu declaraţiile făcute în timpul unei şedinţe foto pentru revista gay Lui, înregistrate pe suport video.

CTK şi Praga Express au relatat că Topolanek, deşi ştia că este înregistrat, nu s-a abţinut să spună ce gândeşte despre politică, biserică, evrei şi homosexuali. Topolanek a spus că Biserica "îndobitoceşte" masele, că alegătorii social-democraţilor sunt nişte "proşti" care vor "să-i arunce pe toţi după gratii şi să lea dea cu palma la fund", că actualul ministru al Transporturilor, Gustáv Slamecka, "va reuşi să scape de răspundere pentru că este homosexual". Nu l-a iertat nici pe premierul în exerciţiu, Jan Fischer. "Acest Fischer nu este homosexual, dar este evreu şi va scăpa de răspundere chiar mai repede", a spus Topolanek în discuţia cu redactorul-şef al revistei Lui.

Acum, Partidul Democratic Civic ia în calcul demiterea lui Topolanek. Experţii avertizează că sinceritatea fostului premier ar putea costa scump partidul la alegerile parlamentare din mai.

×
Subiecte în articol: externe