x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul german către studenții chinezi: Nu toți fumăm iarbă în Germania

Cancelarul german către studenții chinezi: Nu toți fumăm iarbă în Germania

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2024   •   12:30
Cancelarul german către studenții chinezi: Nu toți fumăm iarbă în Germania
Sursa foto: Hepta

Cancelarul german Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi din Shanghai că nu trebuie să fumeze canabis dacă studiază în Germania. El a răspuns unei întrebări și a explicat că Germania a legalizat consumul de canabisul în speranța că numărul consumatorilor va scădea.

Olaf Scholz a făcut aceste comentarii ca răspuns la o întrebare a unui student de la Universitatea Tongji, potrivit Reuters. Tânărul a întrebat dacă va trebui să fumeze canabis dacă va studia în Germania, deoarece drogul nu este legal în China. Nu toți fumăm iarbă în Germania, a declarat liderul german.

„Nu vrem ca mai mulți oameni să consume canabis, vrem ca mai puțini oameni să consume canabis, vrem să existe mai multă educație publică despre asta”, a spus Scholz.

El a mai spus că Germania își propune să scoată canabisul „din zona gri”. Germanii au adoptat o legislație pentru legalizarea canabisului în februarie, permițând indivizilor și asociațiilor să cultive și să dețină cantități limitate.

„Răspunsul este foarte simplu: nu fumați. Voi împlini 66 de ani anul acesta și nu am fumat niciodată canabis", a precizat liderul german.

Cancelarul Olaf Scholz se află într-o vizită în China și marți se va întâlni cu liderii de la Beijing.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Scholz chinezi canabis