x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz s-a întâlnit cu Maia Sandu: Germania oferă asistenţă suplimentară Republicii Moldova

Scholz s-a întâlnit cu Maia Sandu: Germania oferă asistenţă suplimentară Republicii Moldova

23 Sep 2022   •   18:14
Scholz s-a întâlnit cu Maia Sandu: Germania oferă asistenţă suplimentară Republicii Moldova
Sursa foto: hepta

Cancelarul german, Olaf Scholz, s-a întâlnit vineri, la Berlin, cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, discuţiile concentrându-se pe dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi pe efectele conflictului dintre Rusia şi Ucraina.

"Cancelarul Olaf Scholz a discutat astăzi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea s-a concentrat pe schimburi de idei asupra războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei şi pe efectele conflictului asupra Republicii Moldova", anunţă Guvernul Germaniei, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Cancelarul a subliniat că Guvernul Germaniei şi Uniunea Europeană vor continua să ofere sprijin Republicii Moldova", precizează Guvernul de la Berlin.

"Am avut astăzi o întâlnire cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. I-am mulţumit pentru susţinerea Germaniei şi pentru votul de încredere în favoarea statutului nostru de candidat la integrarea în Uniunea Europeană, precum şi pentru ajutorul pe care ni-l acordă pentru a face faţă consecinţelor războiului Rusiei în Ucraina. Am discutat despre aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Germania în domeniile energiei, economiei şi securităţii", a declarat Maia Sandu, prin Twitter.

Maia Sandu a avut o întrevedere şi cu ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze, care a anunţat, conform site-ului Tagesschau.de, asistenţă suplimentară în valoare de 60 de milioane de euro destinată Republicii Moldova, pentru a face faţă crizei energetice.

(sursa: Mediafax)

×