x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schwarzenegger promovează reducerile bugetare cu... cuţitul

Schwarzenegger promovează reducerile bugetare cu... cuţitul

23 Iul 2009   •   00:00
Schwarzenegger promovează reducerile bugetare cu... cuţitul

Guvernatorul statului american California, fostul actor Arnold Schwarzenegger, a apărut pe pagina sa de Twitter cu un cuţit de peste jumătate de metru pentru a le mulţumi susţinătorilor pentru reducerile bugetare propuse.



Guvernatorul Californiei a postat marţi mesajul video pe pagina sa de Twitter pentru a le mulţumi susţinătorilor săi pentru ideile lor de reducere a bugetului, confruntat cu un deficit de 26 de miliarde de dolari, relatează AFP, citată de Agerpres. În mesaj, în care Terminatorul apare în faţa biroului său admirând un cuţit de peste jumătate de metru, fostul actor spune că i-a plăcut ideea unuia dintre contribuabili, care i-a sugerat să-şi pună autograful pe câteva automobile ale administraţiei de stat şi să le scoată la licitaţie pe Craigslist şi eBay.

'Aţi venit cu câteva idei minunate. De ce să nu vinzi maşini dacă eşti un guvernator din rândul celebrităţilor? Semnezi maşinile şi le vinzi. Exact asta o să facem', a spus Arnold Schwarzenegger.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului, Aaron McLear, a declarat că cuţitul care apare în imagini este un dar de la un prieten al lui Schwarzenegger şi că acesta intenţionează cu adevărat să semneze maşinile statului care vor fi scoase la licitaţie în august.

Oficialii californieni estimează că din vânzarea a aproximativ 15% dintre cele 40.000 de maşini ale guvernului californian se vor obţine circa 24 de milioane de dolari.

Criticat de presă pentru ideea videoclipului postat pe Twitter într-un moment de profundă criză bugetară care afectează toate categoriile de populaţie, Arnold a răspuns că nu agreează ideea reducerilor bugetare, dar că asta nu înseamnă că trebuie să-şi piardă simţul umorului.

'Nu că mă distrez când fac aceste reduceri... Mă întristează, dar asta nu înseamnă că nu ai voie să vânturi un cuţit sau o sabie pentru a transmite clar mesajul că este timpul pentru anumite economii bugetare', a spus Schwarzenegger într-o conferinţă de presă. Proiectul de buget revizuit cu numeroase reduceri de cheltuieli urmează să fie votat joi în legislativul statului California. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe