x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scientologii şi-au ridicat o biserică ce îi încarcă cu puteri supranaturale

Scientologii şi-au ridicat o biserică ce îi încarcă cu puteri supranaturale

18 Noi 2013   •   19:24
Scientologii şi-au ridicat o biserică ce îi încarcă cu puteri supranaturale
Adepţii Bisericii Scientologice şi-au construit în Florida cea mai mare biserică
Sediul imensei biserici scientologice ridicat în Clearwater, Florida, se întinde pe o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi. Se numeşte Flag Building, iar ridicarea acesteia a durat 15 ani şi a costat 145 de milioane de dolari.

Temelia a fost pusă în 1998, dar lucrările de construcţie au fost întrerupte timp de 3 ani, după ce autorităţile din Florida au emis amenzi de 250 de dolari pe zi pentru violarea normelor de construcţie locale de către liderii bisericii. Unii dintre foştii adepţi ai acestei aşa-zise “religii”, au dezvăluită că la baza amenzilor a stat deturnarea fondurilor strânse din donaţii de la diferiţi membri de către liderii Bisericii Scientologice. The Tampa Bay Times a dezvăluit că liderii Bisericii Scientologice au strâns 145 de milioane de dolari pentru construirea bisericii, cu 45 de milioane de dolari mai mult decât costurile estimate. Un cuplu de foşti adepţi, Rocio şi Luis Garcia, origiar din Irvin, California, a contribuit la ridicarea acestei construcţii cu peste 340.000 de dolari, dar în final i-a dat în judecată pe liderii bisericii pentru că deturnaseră scopul donaţiei lor, a scris publicaţia americană. La rândul lor, liderii Bisericii scientologice au acuzat cuplul care le donase banii de “frivolitate”, pentru a justifica excluderea acestuia din rândul membrilor bisericii.

La parterul clădirii se află sala de iniţiere a celor care vor să devină membri ai Bisericii Scientologice. Vizitatorii intră într-un lobby enorm, cu un atrium care se întinde pe trei nivele, în care este inclusă o expoziţie ce explică sistemul în care funţionează această biserică. Tot la parter se află o imensă bucătărie şi săli de mese uriaşe. La etajele 2 şi 3 se află birouri şi săli de cursuri.

Urmează 300 de săli de “audieri”, unde adepţii primesc informaţiile de care au nevoie, precum şi “consiliere” de la specialişti. O astfel de şedinţă costă 1.000 de dolari.

Dar”bijuteria coroanei” o reprezintă “Flag Building”, care se află la etajul 5, unde membrii Bisericii Scientologice participă în premieră la programul Super Power, de dobândire a unor puteri supranaturale.

Acest program a fost conceput de fondatorul acestei religii, L Ron Hubbard, în anii 70. Este un proces de îndrumare, prin care o persoană este învăţată cum să îşi formeze şi susţină propriul său punct de vedere, să îşi sporească capacitatea de percepţie, să îşi exerseze puterea de opţiune şi, în general, să transforme în performanţă orice capacitate spirituală dezvoltată de persoana respectivă. “Super Power este răspunsul la o societate bolnavă, muribundă sau moartă... Prin programul nostru, noi învingem, practic, moartea”, spunea Hubbard.

Din această pregătire face parte şi simulatorul antigravitate care îmbunătăţeşte percepţiile. Subiecţii sunt legaţi la ochi şi, cu ajutorul acestui simulator, trebuie să redescopere cât mai multe dintre cele “57 de simţuri ale lui Hubbard”, între care văzul, mirosul, gustul, care sunt simţuri de bază, dar şi circulaţia sângelui prin organism şi alte simţuri pe care un om obişnuit nu le conştientizează. Acest proces merge până la “conştientizarea propriei conştiinţe”. Un alt antrenament interesant este banda circulară de maraton, aflată la etajul 6 al clădirii. Scientologii aleargă pe această bandă până când ajung într-un moment de iluminare pe care scientologii îl numesc “cogniţie”.

Sâmbătă, clădirea a fost inaugurată în prezenţa a 10.000 de membri ai Bisericii Scientologice, scrie Daily Mail. Flag Building are şapte etaje şi este cea mai înaltă clădire din Clearwater. Este “cartierul spiritual” al membrilor noii religii ce a luat fiinţă acum 59 de ani. Clădirea scientologilor a fost concepută astfel încât să poată pune în aplicare programul “Super Power”, prin care membrii acesteia să primească iniţierea în dobândirea unor puteri supranaturale. (S. Stancu)



 

×
Subiecte în articol: biserica scientologica scientologie