x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scopul vizitei Kamalei Harris în România și Polonia

Scopul vizitei Kamalei Harris în România și Polonia

09 Mar 2022   •   15:21
Scopul vizitei Kamalei Harris în România și Polonia
Sursa foto: Hepta

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, se află într-un tur oficial în România și Polonia, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. Aceasta vrea să asigure cele două state de sprijinul SUA, scrie Reuters. 

Aceste țări au granițe comune cu Ucraina și sunt neliniștite de războiul din regiune. Totodată, se  confruntă cu exodul a peste două milioane de refugiați. 

"O mare parte din discuţiile care vor avea loc în cele două capitale vor fi despre următorii paşi, despre cum se poate merge înainte", a spus un oficial.

Kamala Harris vrea să vadă cum cele două state pot implementa sancțiunile economice impuse de UE și SUA împotriva Rusiei.

Aceasta se va întâlni și cu refugiați din Ucraina și va discuta despre ajutorul umanitar și asistența de securitate. 

Totodată, Harris se va întâlni în Polonia cu premierul Canadei, Justin Trudeau. 

Scopul vizitei vicepreședintea Statelor Unite în cele două țări est-europene este de a continua măsurile restrictive impuse Rusiei.

"Vladimir Putin a făcut o greşeală care va duce la o înfrângere strategică răsunătoare pentru Rusia", a spus un oficial al administraţiei americane.

Pe de altă parte, Polonia a cerut SUA să-și transfere toate avioanele de luptă  MIG-29 la o bază americană din Germania pentru a fi apoi trimise în Ucraina. Oferta a fost însă respinsă de Casa Albă.
 

×
Subiecte în articol: kamala harris