x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sculpturi impresionante la Sapporo

Sculpturi impresionante la Sapporo

de Anca Aldea    |    09 Feb 2010   •   00:00
Sculpturi impresionante la Sapporo
Sursa foto: JIJI PRESS/JIJI PRESS

Festivalul zăpezii din Japonia, cel mai impresionant eveniment al anului, este în plină desfăşurare. „Statui” din gheaţă adevărată au fost ridicate la Sapporo. În ciuda temperaturilor extrem de scăzute, a furtunilor de zapădă şi a gheţuşului de pe alei, aproximativ 2 milioane de turişti se înghesuie în fiecare an să vadă sculputurile albe, care reprezintă, cele mai multe dintre ele, personaje din animaţia japoneză şi internaţională.



Sunt -10 grade Celsius la Sapporo, iar animanatoarele nipone, îmbrăcate sumar – fuste scurte, bluze strâmte şi pantofi cu toc, încearcă să mai încălzească atmosfera.

Nu lipsesc nici bucatele delicioase ale bucătăriei japoneze – friptură de miel a la Gingis Han, supă de curry, peşte, dar şi delicatese din Brazilia, Iran, Rusia sau China. Organizatorii oferă curioşilor şi plimbări scurte în oraşul Otaru pentru a admira frumuseţi arhitecturale occidentale din secolul al XIX-lea. Festivalul zăpezii are o tradiţie de 50 de ani, prima dată fiind organizat de elevii a şase şcoli din zonă.

×
Subiecte în articol: externe