x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se stinge lumina în Franța!

Se stinge lumina în Franța!

27 Iun 2022   •   07:15
Se stinge lumina în Franța!

​​​​​​​Șefii marilor companii energetice din Franța au cerut duminică persoanelor fizice și juridice să limiteze imediat consumul de energie electrică pentru a se pregăti pentru o criză energetică iminentă.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a reduce consumul, în așa fel încât să recăpătăm un spațiu de manevră”, au declarat directorii executivi ai Engie, EDF și Total într-o scrisoare deschisă publicată de săptămânalul Journal du Dimanche, conform Reuters.

Scrisoarea invocă scăderile puternice ale livrărilor de gaze rusești, precum și producția limitată de electricitate din cauza problemelor de întreținere.

Franța își propune să își umple instalațiile de stocare a gazelor până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne. În prezent, depozitele de gaze ale țării sunt pline în proporție de 59%.

Măsuri imediate, colective și masive”

Presa franceză a relatat în martie că guvernul se află în discuții cu TotalEnergies în vederea creșterii capacității de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să crească livrările către Europa.

„Luarea de măsuri încă din această vară ne va permite să fim mai bine pregătiți la începutul iernii viitoare, în special pentru a ne păstra rezervele de gaz”, au declarat directorii companiilor energetice, adăugând că eforturile de limitare a consumului ar trebui să fie „imediate, colective și masive”.

Franța și-a prelungit recent mecanismul de reglementare a prețurilor la gaze până la sfârșitul anului. Programat inițial să funcționeze până la sfârșitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creșterii prețurilor la energie asupra puterii de cumpărare a consumatorilor.

 

 

×