x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secret Service: Un intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă! A fost prins imediat

Secret Service: Un intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă! A fost prins imediat

03 Apr 2016   •   11:35
Secret Service: Un intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă! A fost prins imediat
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Un intrus a aruncat un rucsac peste gardul de la Casa Albă vineri noapte şi apoi s-a urcat pe gard înainte de a fi reţinut de agenţi ai Secret Service, informează Reuters, citând un purtător de cuvânt al agenţiei.
   
Intrusul a fost reţinut imediat după ce s-a căţărat pe gardul de nord al reşedinţei preşedintelui SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service Robert Hoback într-un e-mail.
   
Individul a fost acuzat de intrare ilegală şi transportat la Metropolitan Police Department din Washington, a spus Hoback.
   
Hoback nu a furnizat imediat numele persoanei reţinute.
   
Presedintele Barack Obama s-a aflat la Washington pentru un summit asupra securităţii nucleare vineri şi sâmbătă. Nu a fost imediat clar dacă el era la Casa Albă când persoana a escaladat gardul.
   
Nu au existat indicii de la Secret Service că rucsacul intrusului conţinea o armă, notează Reuters.
   
Ultima dată când o persoană a sărit gardul de la Casa Albă a fost de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day) în noiembrie, când un bărbat din Connecticut purtând un steag american a escaladat gardul de nord şi a fost prins rapid.
   
În 2014, un fost militar având în buzunar un briceag s-a urcat pe gardul Casei Albe şi a pătruns în reşedinţa preşedintelui înainte de a fi arestat.
   
Acest incident a scos la lumină breşe grave în asigurarea securităţii la Casa Albă în timpul administraţiei Obama şi a condus la
critici la adresa Secret Service din partea parlamentarilor în Congresul Statelor Unite, aminteşte Reuters.

Sursa: Agerpres

×