x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul general al ONU: Israelul trebuie să-și ia un angajament ferm privind ajutoarele în Gaza

Secretarul general al ONU: Israelul trebuie să-și ia un angajament ferm privind ajutoarele în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   18:40
Secretarul general al ONU: Israelul trebuie să-și ia un angajament ferm privind ajutoarele în Gaza
Sursa foto: Hepta

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, consideră că Israelul trebuie să-și ia un angajament ferm privind accesul neîngrădit la ajutoarele umanitare pentru Gaza. El a mai făcut apel și la eliberarea imediată a ostaticilor israelieni deținuți de Hamas.

”O coadă lungă de camioane cu ajutor umanitar blocate pe partea egipteană a frontierei cu Fâșia Gaza, unde oamenii se confruntă cu foametea, este un scandal moral”, a declarat sâmbătă secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în timpul unei vizite la punctul de trecere a frontierei Rafah, relatează Reuters.

”A sosit momentul ca Israelul să își ia un angajament ferm pentru accesul neîngrădit la bunurile umanitare în Gaza”, a declarat Guterres, care a cerut, de asemenea, o încetare imediată a focului și eliberarea ostaticilor israelieni din Gaza.

ONU va continua să colaboreze cu Egiptul pentru a eficientiza fluxul de ajutoare în Gaza, a arătat Guterres.

Vizita lui Guterres are loc în contextul în care Israelul se confruntă cu presiuni la nivel mondial pentru a permite accesul mai multor ajutoare umanitare în Gaza.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel Antonio Guteres