x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SECRETUL ŞOCANT de la Buckingham! Ce plănuia să facă prinţul Charles în noaptea de dinaintea nunţii cu Diana (VIDEO)

SECRETUL ŞOCANT de la Buckingham! Ce plănuia să facă prinţul Charles în noaptea de dinaintea nunţii cu Diana (VIDEO)

03 Feb 2015   •   11:56
SECRETUL ŞOCANT de la Buckingham! Ce plănuia să facă prinţul Charles în noaptea de dinaintea nunţii cu Diana (VIDEO)

Cartea "Inima de Rege", scrisa de Catherine Mayer, face o dezvaluire cel putin socantă. Potrivit biografiei neautorizate a printului Charles, mostenitorul coroanei britanice aproape ca a parasit-o pe Diana inaintea nuntii.

Un apropiat al lui Charles ar fi declarat că acesta era "disperat", scrie The Mirror.

Viitoarea printesa, cu care era logodit de mai bine de cinci luni, nu era nici pe departe o "fata vesela de la tara", ci o femeie vulnerabila, complicata, care suferea de o tulburare grava de alimentatie.



Potrivit Daily Telegraph, printul Charles i-ar fi spus confidentului sau: "Nu pot sa fac asta. Nu pot merge pana la capat!".

La randul ei, fara sa stie ca viitorul sot avea aceleasi ganduri, Diana le-ar fi spus surorilor ei, inainte de nunta: "Nu pot sa ma casatoresc cu el. Nu pot face asta. Este incredibil".

I s-a spus insa ca e prea tarziu sa se mai razgandeasca.

Nunta secolului

Diana (20 de ani) si Charles (32 de ani) se cunosteau de cateva luni cand a cerut-o de sotie, pe 3 februarie 1981 cu ocazia unei cine la Palatul Buckingham. Logodna celor doi fost anuntata in gradinile Palatului Buckingham pe 24 februarie 1981, cand Diana si-a aratat inelul de logodna cu aur alb, in valoare de 30.000 de lire sterline, care avea un safir oval, inconjurat de 14 diamante.

Data de 29 iulie 1981 este o zi memorabila pentru britanici. In acea zi, posturile de televiziune aveau sa inregistreze audiente record: peste 750 de milioane de oameni din intreaga lume urmareau ceremonia; doua milioane de spectatori s-au adunat numai pentru a urmari traseul regal, 4.000 de politisti si 2.200 de ofiteri militari au gestionat multimile. Pana si brutarii coceau o paine deosebita, vopsita in culorile traditionale ale Marii Britanii.

Ceremonia religioasa a fost oficiata de Arhiepiscopul de Canterbury si alti 25 de preoti, in prezenta a 3.500 de persoane.

In neconcordanta cu traditia nuntilor regale britanice de pana atunci, Diana nu a vrut sa ii promita, in timpul cununiei religioase, supunere printului Charles. Lady Di a ales sa urmeze ritualul modern al Bisericii Angliei si sa ii promita lui Charles doar "sa il iubeasca, sa il respecte si sa ii fie alaturi la bine si la rau", dar nu "sa i se supuna".



Diana a sosit la Catedrala St. Paul intr-o trasura de sticla, fiind escortata de catre cinci ofiteri calare.

Dupa cununia religioasa, cuplul s-a indreptat spre Palatul Buckingham, unde au urcat in balcon pentru a saluta multimea si pentru a se saruta. Dupa acest moment cei doi s-au retras sa sarbatoreasca evenimentul alaturi de cei 120 de invitati.

Nu dupa mult timp de la casatorie, pe 21 iunie 1982 a venit pe lume primul fiu al Familiei Regale, printul William. Doi ani mai tarziu, pe 15 septembrie 1984 s-a nascut si fratele sau, Henry. Dar, din cazua aventurilor extraconjugale avute atat de Diana, cat si de Charles, cei doi au decis sa se desparta oficial in 1992. Dupa separare, Diana a continuat sa promoveze numeroase actiuni umanitare, cum ar fi sprijinirea bolnavilor de SIDA si campania impotriva minelor anti-personal, atragand si mai mult dragostea oamenilor de pe tot mapamondul. In luna august a anului 1996, Diana si Charles au divortat, iar ea a primit titlul de printesa de Wales, renuntand la cel de "alteta regala".

Cititi si:
IMAGINI ŞOCANTE! Avion de linie, cu 58 de pasageri la bord, FILMAT în timp ce SE PRĂBUŞEŞTE într-un râu (VIDEO)


DESCOPERIRE EPOCALĂ! Ce au găsit arheologii spanioli în subsolul unei străvechi biserici din Madrid (VIDEO)

Parlamentar implicat în "ACTIVITATI SEXUALE NEFIRESTI"! Arhivele Nationale au declasificat un DOCUMENT TOP SECRET

OBIECT MISTERIOS, filmat intrând în craterul vulcanului Popocatepetl. Vezi ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE din Mexic

Nu reuşeşti să-ţi adormi bebeluşul şi simţi că te lasă nervii? Piveşte TRUCUL FABULOS care nu dă greş NICIODATĂ (VIDEO)

×