x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șefii AIEA și Rosatom au discutat despre inspecția la centrala nuclează Zaporojie

Șefii AIEA și Rosatom au discutat despre inspecția la centrala nuclează Zaporojie

24 Aug 2022   •   17:06
Șefii AIEA și Rosatom au discutat despre inspecția la centrala nuclează Zaporojie
Sursa foto: Hepta

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, şi directorul Agenţiei Federale pentru Energie Atomică din Rusia (Rosatom), Aleksei Lihacev, s-au întâlnit, miercuri, pentru a discuta despre inspectarea centralei nucleare Zaporojie, aflată sub controlul forțelor ruse.

Cei doi oficiali s-au întâlnit laIstanbul, iar la reuniune a fost prezent şi Mihail Ulianov, ambasadorul Rusiei la organizaţiile internaţionale de la Viena.

Rafael Grossi şi Aleksei Lihacev "au discutat în detaliu despre aspecte legate de inspecţia AIEA la Centrala nucleară Zaporojie. Partea rusă împărtăşeşte intenţia organizării unei astfel de misiuni în viitorul apropiat, imediat ce situaţia militară de pe teren o va permite, şi este pregătită să ofere orice formă de susţinere, inclusiv logistică", a transmis Rosatom, conform cotidianului Le Monde.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Rafael Grossi a confirmat că a purtat "discuţii tehnice importante la Istanbul despre o misiune iminentă a inspectorilor AIEA la centrala Zaporojie".

×
Subiecte în articol: Zaporojie Rusia aiea