x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful Armatei ucrainene și ministrul Apărării, în inspecție pe linia frontului

Șeful Armatei ucrainene și ministrul Apărării, în inspecție pe linia frontului

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2024   •   13:40
Șeful Armatei ucrainene și ministrul Apărării, în inspecție pe linia frontului
Sursa foto: Hepta

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Syrskyi, și ministrul Apărării, Rustem Umerov, au vizitat posturi de comandă din apropierea liniei de front pentru a analiza câmpul de luptă și pentru a consolida apărarea, a declarat duminică generalul de rang înalt, citat de Reuters.

Armata Kievului se luptă să țină piept forțelor rusești de-a lungul liniei de front în timp ce invazia la scară largă a Moscovei trece de doi ani.

„Am analizat în detaliu situația actuală și am discutat despre pașii necesari în continuare, în primul rând protecția trupelor împotriva dronelor și a loviturilor cu bombe aeriene, precum și întărirea anumitor zone ale frontului”, a postat Syrskyi pe Telegram, împreună cu imagini cu el și Umerov întâlnindu-se cu comandanții.

Syrskyi, care nu a precizat când a avut loc vizita, a adăugat că „situația este complexă și necesită o monitorizare constantă”.

Forțele rusești au capturat săptămâna trecută orașul strategic Avdiivka din estul Ucrainei, după un asalt care a durat luni de zile, și fac presiuni asupra altor câteva zone de-a lungul liniei frontului, spun autoritățile ucrainene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina Oleksandr Syrskyi