x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful poliţiei din Koln a fost demis ca urmare a scandalului provocat de agresiunile sexuale comise de migranţi

Şeful poliţiei din Koln a fost demis ca urmare a scandalului provocat de agresiunile sexuale comise de migranţi

08 Ian 2016   •   18:39
 Şeful poliţiei din Koln a fost demis ca urmare a scandalului provocat de agresiunile sexuale comise de migranţi

Şeful poliţiei oraşului german Koln, Wolfgang Albers, criticat pentru lipsa de reacţie a forţelor de ordine faţă de agresiunile sexuale comise de grupuri de migranţi în noaptea de Anul Nou, a fost demis vineri, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Între timp, numărul plângerilor depuse de femeile şi adolescentele agresate sexual şi/sau jefuite în centrul oraşului în acea noapte a ajuns la circa 170. Autorităţile au anunţat tot vineri că au deocamdată 31 de suspecţi, dintre care 18 sunt migranţi, dar niciunul nu a fost arestat.

Agresiunile sexuale comise la Koln de circa o mie de persoane organizate în grupuri şi ale căror semnalmente arată că cel mai probabil sunt arabi şi nord-africani au provocat indignare în Germania, fapte similare de mai mică anvergură petrecându-se şi în alte oraşe, precum Stuttgart şi Hamburg.

Poliţia din Koln a anunţat pe 1 ianuarie că noaptea de Anul Nou a trecut fără evenimente majore. Dar relatările ce au apărut apoi treptat despre gravitatea evenimentelor au condus la critici severe faţă de lipsa de reacţie a forţelor de ordine, care iniţial au invocat faptul că au fost prezente în respectivele locuri, dar agenţii de poliţie nu şi-au dat seama ce se petrece din cauza numărului mare al celor care sărbătoreau în stradă.

Totuşi, un raport intern al poliţiei care s-a scurs joi în presă relevă că de fapt patrulele poliţiei au observat ce se întâmplă, dar nu au îndrăznit să intervină pentru că erau copleşite de numărul foarte mare al agresorilor aflaţi în stare de ebrietate.

Raportul mai menţionează că au fost reţinuţi iniţial 14 solicitanţi de a azil sirieni şi un afgan, dar toţi au fost eliberaţi rapid. Conform documentului, unul dintre ei le-ar fi spus poliţiştilor germani : 'Sunt sirian. Trebuie să vă purtaţi frumos cu mine. Doamna Merkel m-a invitat', în timp ce un altul şi-a rupt în faţa lor permisul provizoriu de şedere afirmând : 'Nu puteţi să-mi faceţi nimic, pot să obţin altul mâine. '

După izbucnirea acestui scandal în Germania au apărut relatări despre agresiuni similare produse tot în noaptea de Anul Nou şi în Elveţia, Suedia şi Finlanda.

×