x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful poliţiei din New York, dezvăluiri despre atentatul din Boston. Ce urmau să facă fraţii Ţarnaev după atacuri

Şeful poliţiei din New York, dezvăluiri despre atentatul din Boston. Ce urmau să facă fraţii Ţarnaev după atacuri

25 Apr 2013   •   08:31
Şeful poliţiei din New York, dezvăluiri despre atentatul din Boston. Ce urmau să facă fraţii Ţarnaev după atacuri

Fraţii Ţarnaev, cei doi suspecţi în dublul atentat din Boston, intenţionau ca după atacuri să se ducă la New York şi să "petreacă", a declarat şeful poliţiei din New York, Ray Kelly, potrivit NBC News.

"Avem informaţia potrivit căreia cei doi intenţionau să meargă la o petrecere", la New York. Informaţia pe care am primit-o este legată de o petrecere, fie că urmau să meargă, fie că urmau să dea o petrecere", a declarat Kelly pentru presă.

Cei doi fraţi ar mai fi vorbit despre "Manhattan" în autoturismul pe care l-au furat joia trecută, sub ameninţarea unei arme. Proprietarul maşinii a reuşit să fugă când Tamerlan şi Djohar Ţarnaev s-au oprit la o benzinărie şi le-a povestit anchetatorilor ce a auzit.

Fraţii Ţarnaev "vorbeau în rusă sau cecenă, o limbă pe care şoferul nu o înţelegea. Însă crede că a auzit cuvântul «Manhattan» în conversaţia lor. Potrivit puţinelor informaţii pe care le avem, se poate să fi vorbit despre a veni la New York să petreacă", a spus Kelly.

Potrivit NBC News, proprietarul maşinii le-a spus poliţiştilor că cel mai mare dintre fraţi l-a ameninţat cu arma spunându-i "tocmai am omorât un poliţist. Am aruncat în aer maratonul şi acum plecăm spre New York. Aşa că nu te pune cu noi".

Tamerlan şi Djohar Ţarnaev au fost prinşi în apropiere de Boston, la scurt timp după ce au furat maşina. Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, iar Djohar, în vârstă de 19 ani, a fost grav rănit.
El a fost arestat vineri seară, după ce a fost găsit ascunzându-se într-o barcă, şi spitalizat. Starea sa de sănătate era considerată "satisfăcătoare" miercuri, potrivit FBI, care citează Centrul medical Beth Israel Deaconess, unde se află.

Acuzat de utilizare de arme cu potenţial de distrugere major, acesta riscă pedeapsa cu moartea. Atentatul comis la maratonul din Boston, la 15 aprilie, s-a soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

×