x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful securităţii directorului Facebook, acuzat de sexism şi rasism

Şeful securităţii directorului Facebook, acuzat de sexism şi rasism

31 Mai 2019   •   22:30
Şeful securităţii directorului Facebook, acuzat de sexism şi rasism

Şeful securităţii personale a lui Mark Zuckerberg a fost suspendat din funcţie şi constituia obiectul unei anchete interne vineri, după acuzaţii că ar fi făcut afirmaţii sexiste şi rasiste, în special faţă de soţia CEO Facebook, informează agenţiile internaţionale de presă.

Aceste acuzaţii împotriva acestui fost membru al "Secret Service" - agenţi însărcinaţi cu securitatea preşedintelui SUA - vin din partea a doi ex-angajaţi şi au fost transmise oficial familiei Zuckerberg printr-un cabinet de avocatură, potrivit unui purtător de cuvânt al cuplului format din Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan.

"Plângerile referitoare la abaterile de la conduită la locul de muncă sunt luate foarte în serios şi serviciul nostru de resurse umane anchetează întotdeauna cât mai rapid acest gen de cazuri", a spus purtătorul de cuvânt.

Acesta "este suspendat provizoriu în cursul anchetei", a adăugat el într-un mesaj către AFP, precizând că familia angajase un cabinet de avocaţi pentru a ancheta respectivele acuzaţii.

Potrivit site-ului de informaţii economice Business Insider, care a dezvăluit cazul, şeful securităţii este acuzat că ar fi făcut afirmaţii homofobe, sexiste şi rasiste cu privire la alţi angajaţi, dar şi la adresa Priscillei Chan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: facebook șeful securității sexism rasism