x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful Statului Major din SUA s-a întâlnit cu negociatori ai insurgenţilor talibani, pe ultima sută de metri a administrației Trump

Şeful Statului Major din SUA s-a întâlnit cu negociatori ai insurgenţilor talibani, pe ultima sută de metri a administrației Trump

17 Dec 2020   •   22:10
Şeful Statului Major din SUA s-a întâlnit cu negociatori ai insurgenţilor talibani, pe ultima sută de metri a administrației Trump

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, şi oficiali din cadrul Departamentului de Stat s-au întâlnit cu negociatori ai Mişcării talibanilor afgani, în cadrul procesului de pace din Afganistan.

Generalul Mark Milley şi reprezentanţi ai Departamentului de Stat s-au deplasat la Doha (Qatar) în cadrul "formatului militar constituit prin acordul dintre SUA şi talibani", a declarat Sarah Flaherty, purtătorul de cuvânt al oficialului militar american, conform publicaţiei The Hill.

"Şeful Statului Major a discutat despre necesitatea reducerii imediate a actelor de violenţă şi despre accelerarea progreselor pentru o soluţie negociată, care să contribuie la stabilitatea regională şi să garanteze interesele naţionale americane", a subliniat Flaherty.

Potrivit agenţiei Associated Press, după întrevederea din Qatar, desfăşurată marţi, generalul Mark Milley s-a deplasat la Kabul, pentru o întâlnire cu preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani.

Administraţia Donald Trump a semnat un acord cu Mişcarea talibanilor afgani în februarie. Insurgenţii talibani nu au ajuns încă la nicio soluţie de pace cu Administraţia de la Kabul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: talibani