x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful unei organizaţii mafiote din Japonia, arestat după 15 ani în Thailanda

Şeful unei organizaţii mafiote din Japonia, arestat după 15 ani în Thailanda

11 Ian 2018   •   16:59
Şeful unei organizaţii mafiote din Japonia, arestat după 15 ani în Thailanda

Poliţia din Thailanda a arestat un şef al organizaţiei mafiote japoneze yakuza, căutat timp de 15 ani, după ce imagini cu tatuajul acestuia au devenit virale pe Facebook, scrie BBC.

Shigeharu Shirai este acuzat de uciderea unui grup rival în 2003.

Fotografiile cu tatuajul elaborat al fugarului, în vârstă de 74 de ani, au fost făcute de un localnic din Thailand, care nu cunoştea identitatea bătrânului.

Organizaţiile mafiote japoneze yakuza au făcut parte din societatea japoneză pentru secole şi au fost estimate la circa 60.000 de membrii.

Deşi aceste grupări nu sunt ilegale, majoritatea câştigurilor pe care le obţin provin din jocuri de noroc, prostituţie, trafic de droguri şi atacuri cibernetice.

Când imaginile cu Shigeharu Shirai au devenit virale, acestea au primit atenţie din partea poliţiei japoneze, care a solicitat arestarea acestuia.

Poliţia l-a arestat în Lopburi, oraş aflat la nord de Bangkok, pentru violarea regulilor de călătorie şi va fi extrădat în Japonia pentru a suporta acuzaţiile de omor.

Potrivit poliţiei din Thailanda, acesta a recunoscut că a fost membru al organizaţiei yakuza, însă nu a recunoscut crimele din 2003. Acesta a fugit în Thailanda în 2005.

Imaginile de pe Facebook surprind un bătrân, care are întregul spate acoperit de tatuaje, cât şi mare parte din piept, în timp ce juca table pe marginea străzii împreună cu alţi pensionari.

Imaginile surprind şi faptul că acestuia îi lipseşte o parte din degetul mic, o pedeapsă autoadministrată a membrilor din yakuza.

 

 

 

×