x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful uneia dintre cele mai de temut organizaţii ale Camorrei, prins de carabinieri într-un buncăr

Şeful uneia dintre cele mai de temut organizaţii ale Camorrei, prins de carabinieri într-un buncăr

08 Dec 2011   •   12:41
Şeful uneia dintre cele mai de temut organizaţii ale Camorrei, prins de carabinieri într-un buncăr

Politia italiana a obtinut o noua victorie impotriva Mafiei. Autoritatile italiene l-au arestat pe Michele Zagaria, unul dintre cei mai cautati lideri ai lumii mafiote din Peninsula, relateaza BBC News. Timp de 16 ani, Zagaria a fugit de politie, ascunzandu-se intr-un buncar, in sudul Italiei.

Sef al clanului Casalesi, implicat in trafic de droguri si acuzat de acte de coruptie in industria constructiilor, Zagaria a fost condamnat de mai multe ori la inchisoare pe viata , dar in lipsa, pentru ca el se ascundea de politisti de la mijlocul anilor '90.

Anna Maria Cancellieri, ministrul de interne italian, a anuntat entuziast prinderea lui Zagaria, apreciind ca este nu numai o lovitura data Clanului Casalesi, ci una decisiva pentru intreaga organizatie Camorra. In momentul in care a fost capturat de politisti, Michele Zagaria s-a declarat infrant: "Ati castigat! Statul a castigat!".

Clanul Casalesi se ocupa cu ucideri la comanda, trafic de droguri, camatarie si trafic de arme. Politia a confiscat si aproape doua miliarde de dolari obtinuti ilegal de mafia italiana in ultimii ani.

Zagaria va fi acuzat de crima, rapire, asociere cu alte organizatii mafiote si alte delicte grave care i-ar putea aduce pedeapsa cu inchisoare pe viata.

×