x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Seism cu magnitudinea 6,2 în sudul Iranului

Seism cu magnitudinea 6,2 în sudul Iranului

11 Mai 2013   •   10:40
Seism cu magnitudinea 6,2 în sudul Iranului

Un seism violent cu magnitudinea 6,2 a zguduit sudul Iranului sâmbătă dimineaţă, a anunţat Centrul american de geofizică (USGS), informează agerpres.ro.

Epicentrul cutremurului a fost măsurat la 85 de kilometri sud-est de oraşul Minab, în sudul ţării, la o adâncime de 36,44 de kilometri, a precizat USGS într-un comunicat. 

Până în prezent nu au fost anunţate victime sau pagube materiale. Centrul american de geofizică consideră că există o probabilitate de 35% să se înregistreze victime.

Situat pe mai multe falii seismice importante, Iranul a fost lovit de numeroase cutremure de pământ devastatoare.

Luna trecută, sud-estul Iranului a fost zguduit de un puternic seism cu magnitudinea 7,8 care a provocat moartea unei persoane de partea iraniană şi a circa 40 de persoane în Pakistanul vecin. A fost cel mai puternică mişcare tectonică înregistrată în Iran din 1957.

În decembrie 2003, aproximativ 31.000 de persoane şi-au pierdut viaţa la Bam, în sudul ţării, în urma seismului ce a ucis un sfert din populaţia oraşului. În august 2012, două puternice mişcări telurice s-au soldat cu 306 morţi în apropierea oraşului Tabriz, din nord-vest. 

×
Subiecte în articol: cutremur iran