x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ipoteză controversată. Selfie-urile favorizează răspândirea păduchilor

Ipoteză controversată. Selfie-urile favorizează răspândirea păduchilor

25 Feb 2014   •   15:26
Ipoteză controversată. Selfie-urile favorizează răspândirea păduchilor
Sursa foto: Kacso Sandor

Creşterea numărului de persoane care au păduchi, în special în rândul adolescenţilor, este pusă de un expert american pe seama obiceiului de a posta frecvent fotografii pe reţelele de socializare, în special "selfie-uri".

Mary McQuillan, de la centrul de dermatologie Nitless Noggins, spune că obiceiul adolescenţilor de a-şi atinge capetele pentru a încăpea în cadru când îşi fac poze cu telefonul mobil poate explica numărul tot mai mare de tineri care au păduchi.

"Am observat o creştere uriaşă a numărului de adolescenţi care au luat păduchi, în ultimul an. De obicei tratam copii mai mici, care îşi freacă mai des capetele unul de altul. Dar acum, în condiţiile în care zilnic adolescenţii îşi ating capetele ca să îşi facă poze cu telefonul mobil, ei sunt la fel de expuşi la riscuri", spune McQuillan.

"Pe fiecare adolescent pe care l-am tratat l-am întrebat dacă şi-a făcut selfie-uri alături de prieteni, iar mulţi au admis că fac asta zi de zi. Cred că atât părinţii, cât şi adolescenţii ar trebui să fie conştienţi de acest risc. Selfie-urile sunt distractive, dar consecinţele pot fi urâte", spune McQuillan.

Teoria lui McQuillan nu este susţinută, însă, de alţi specialişti.

"Cred că este o încercare de a-şi face publicitate", spune doctorul Richard Pollack, care predă cursuri de sănătate publică la Harvard.

Acesta a adăugat că păduchii se iau prin "contactul direct şi prelungit a două capete" şi că afirmaţia că selfie-urile ar fi cauza unei răspândiri în masă a păduchilor este "ridicolă". 

×
Subiecte în articol: selfie paduchi