x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Senatul SUA a adoptat un pachet de 739 miliarde de dolari pentru sănătate și climă

Senatul SUA a adoptat un pachet de 739 miliarde de dolari pentru sănătate și climă

08 Aug 2022   •   10:00
Senatul SUA a adoptat un pachet de 739 miliarde de dolari pentru sănătate și climă
Sursa foto: Hepta

Democrații din Senat au adoptat duminică un pachet de cheltuieli pentru climă și sănătate, trimițând legea în Camera Reprezentanților și aducându-l pe Joe Biden cu un pas mai aproape de o victorie legislativă semnificativă, notează The Guardian.

Dacă va fi promulgat, proiectul de lege, cunoscut în mod oficial sub numele de Legea privind reducerea inflației, va aloca 369 de miliarde de dolari pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și pentru investiții în surse de energie regenerabilă. Experții au estimat că prevederile privind clima din proiectul de lege vor reduce emisiile de gaze cu aproximativ 40% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2005.â

Democrații au promis că proiectul de lege va reduce costurile de asistență medicală pentru milioane de americani, permițând Medicare să negocieze prețurile medicamentelor pe bază de rețetă și plafonând la 2.000 de dolari pe an prețul medicamentelor pe bază de rețetă pe care beneficiarii Medicare le plătesc din buzunar.

Legislația include o serie de prevederi fiscale pentru a acoperi costurile acestor polițe, aducând 739 de miliarde de dolari guvernului și având ca rezultat o reducere globală a deficitului de aproximativ 300 de miliarde de dolari.

Modificările includ un nou impozit minim pe profit, o acciză de 1% pe răscumpărările de acțiuni și o aplicare mai strictă a legii de către Internal Revenue Service.

„Astăzi, democrații din Senat au luat partea familiilor americane în detrimentul intereselor speciale, votând pentru a reduce costul medicamentelor pe bază de rețetă, al asigurărilor de sănătate și al costurilor energetice de zi cu zi și pentru a reduce deficitul, făcând în același timp ca cele mai bogate corporații să plătească în sfârșit partea lor echitabilă”, a declarat Biden într-o declarație.

Votul final al Senatului a fost 51-50.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Senatul SUA