x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serbia: Inundaţiile au distrus aproximativ 3.700 km de drumuri

Serbia: Inundaţiile au distrus aproximativ 3.700 km de drumuri

de Agerpres    |    23 Mai 2014   •   16:16
Serbia: Inundaţiile au distrus aproximativ 3.700 km de drumuri

Inundaţiile catastrofale din Serbia au afectat aproximativ 3.700 km de drumuri, în mare parte în regiunile din vestul şi centrul ţării, a afirmat vineri secretarul de stat în Ministerul Construcţiilor, Transporturilor şi Infrastructurii, Miodrag Poledica, relatează Tanjug.

Activităţile de reabilitare au început deja şi echipele Putevi Srbije şi companiile de întreţinere a drumurilor sunt deja pe teren în ţară, a afirmat el.

Poledica a negat speculaţiile apărute în media potrivit cărora pagubele pe secţiunea de la Nis la Dimitrograd sunt în valoare de 100 milioane de euro, adăugând că valoarea actuală a pagubelor - cauzate pe o nouă secţiune între Nis şi graniţa cu Bulgaria - este mult mai mică.

Artera rutieră Drina este prioritatea acum, cu două drumuri care sunt în stare critică - la Mali Zvornik şi Rogacica -, unde râul Drina a distrus sute de metri de drumuri, provocând alunecări de teren şi daune majore.

Pagubele sunt evaluate la milioane de euro, a declarat Poledica, adăugând că aproximativ 12 poduri au fost distruse în zona Krupanj.

×
Subiecte în articol: inundatii serbia